رییس کل بانک مرکزی با اشاره به عملکرد مرکز مبادلات ارزی اعلام کرد ؛

از آغاز فعالیت مرکز مبادلات 7 میلیارد دلار ارز تخصیص داده شد

   مراسم انتقال مرکز مبادلات ارزی به بانک مرکزی با حضور دکتر بهمنی رییس کل بانک مرکزی ، دکتر غضنفری وزیر صنعت ، معدن و تجارت و مدیران بانک مرکزی و شبکه بانکی روز شنبه نوزدهم اسفندماه در ساختمان فردوسی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
  به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ؛ دکتر بهمنی با مثبت ارزیابی نمودن عملکرد مرکز مبادلات ارزی کشور بیان داشت : از آغاز فعالیت این مرکز نزدیک به 7 میلیارد دلار ارز تخصیص داده شده که امیدواریم در سال آینده این رقم به کل معاملات کشور افرایش پیدا کند.
  رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه مرکز مبادلات ارزی بایستی ستون فقرات کاری ما باشد اظهار داشت: ما همزمان پورتال ارزی را راه اندازی کردیم تا تمام واردکنندگان و صادرکنندگان وارد این پورتال شوند و ما بتوانیم آنها را رصد کرده و واردکنندگان و صادرکنندگان واقعی را اینجا پاسخ دهیم.
  دکتر بهمنی در خصوص تعدیل نرخ ارز، خاطرنشان کرد‌: زمانی که نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی با بازار آزاد نزدیک شود، صادر کنندگان ترجیح می‌دهند به این مرکز مراجعه کنند.
  رییس کل بانک مرکزی ضمن تشکر از صادر‌کنندگان تصریح کرد: در سال جاری بالای 20 میلیارد دلار توسط صادر‌کنندگان وارد چرخه تجاری شد.
  در ادامه وزیر صنعت و معدن و تجارت با ابراز خرسندی از همکاری با بانک مرکزی بیان کرد: تا پیش از بروز نوسانات ارزی در سال های اخیر بانک مرکزی به همه متقاضیان کالاهای وارداتی و خدماتی ، ارز درخواستی را تخصیص می داد که این ارز معمولا" بدون نوسان با تغییر اندکی نسبت به سال های قبل روبرو بود تا این که در سال 91 با جهش نرخ دلار تا 5/2 برابر روبرو شدیم.
  وی با بیان این که اقتصادی که امروز مدیریت می شود تا 50 درصد آن مربوط به نفت است،تصریح کرد: تحریم های نفتی در سال جاری نیز از جمله رفتارهای ناعادلانه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران است و با وجودی که نوسانات نرخ ارز را در پی داشت اما در درون خود فرصت‌های نابی را برای اقتصاد ایران به همراه آورد.
  دکتر غضنفری در این زمینه ادامه داد: همان گونه که نوسانات نرخ ارز، واردات را دچار چالش می‌کند به همان نسبت به صادرات مخصوصا" صادرات غیر نفتی کمک می‌کند تا روز به‌روز واردات کشور، از ارز نفت بی نیاز شود.
  وی در خصوص چگونگی شکل گیری اولویت ها تصریح کرد: وزارت صنعت ، معدن و تجارت در جلسه مشترکی که هجدهم تیرماه سال‌جاری با بانک مرکزی داشت، اولین گام را در جهت اولویت بندی ، کالاهای وارداتی برداشت‌ و اولویت‌های کالایی را به 10 اولویت تقسیم بندی نمود و با توجه به رقم واردات سالانه کشور (بیش از 60 میلیارد دلار) برای هر اولویت به طور میانگین 6 میلیارد دلار پیش بینی کرد.
  وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص ایده شکل گیری مرکز مبادلات ارزی و پنجره واحد نیز اظهار داشت: اوایل مهرماه سال جاری در نشستی مشترک با رییس کل بانک مرکزی ، آمادگی ایجاد مکانی مستقل جهت تخصیص ارز با 2درصد زیر نرخ بازار را اعلام کردیم و سوم مهرماه مرکزی تحت عنوان "مرکز متقاضیان و عرضه کنندگان ارز" که پس از مدتی به "مرکز مبادلات ارزی" نام گرفت، پا به عرصه وجود نهاد.
  ایشان در مورد مشکلات تعهدات بین بانکی گفت: تعامل بانک مرکزی و بانک‌های‌عامل با وزارت ‌صنعت، معدن و تجارت از آغاز فعالیت مرکز مبادلات و تداوم همکاری‌ها باعث می‌شود تا کاستی ها کمتر شده و تعداد اولویت ها و نوع خدمات افزایش یابد و تعامل بیشتر بین مشتری و بانک عامل ، بانک عامل و بانک مرکزی و همچنین بین بانک عامل و بانک های خارجی تقویت شود.
  در خاتمه معاون ارزی بانک مرکزی ضمن تشکر از همه کسانی که در امر ایجاد و انتقال مرکز مبادلات ارزی سهیم بودند، تشکر ویژه ای نیز از شبکه بانکی و حوزه ارزی بانک مرکزی و مدیران این حوزه ها داشت که زحمات زیادی متقبل شدند.
 کیانی راد نیز در ادامه اظهار داشت:مرکز مبادلات ارزی درحال ایجاد زیرساختهایی است تا بتواند اقتصاد کشور را از آسیب های احتمالی محافظت کند.
معاون ارزی بانک مرکزی همچنین بر لزوم تمام الکترونیکی شدن فعالیت‌های مرکز مبادلات ارزی تاکید کرد.
 وی درخصوص رصد توزیع ارز در کشور خاطرنشان کرد: سامانه پورتال ارزی قدم اول برای رصد توزیع ارز در کشور بود. این سامانه از نقطه شروع تا پایان را پیگیری می کند. همچنین سامانه های متعددی با هدف مدیریت بهتر منابع و درآمدها در بانک مرکزی طراحی و اجرا شده است و امیدواریم با مدیریت مطلوب، شاهد رشد و شکوفایی در کشور باشیم. 



تعداد بازديدها:   4,158