حضور بانک مرکزی در سیزدهمین کنفرانس مجمع عمومی آمبودزمان

حضور بانک مرکزی در سیزدهمین کنفرانس مجمع عمومی آمبودزمان

سیزدهمین کنفرانس مجمع عمومی آمبودزمان (بازرسان) آسیایی 15 الی 18 مهر در سالن اجلاس سران در حال برگزار‌ی است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، مراسم افتتاحيه اين اجلاس روز 16 مهرماه با سخنراني ‌آيت‌الله آملي لاريجاني رييس قوه قضاييه در سالن اجلاس سران آغاز شد. سپس ناصر سراج رييس سازمان بازرسي کل کشور گزارشي از عملکرد انجمن آمبودزمان آسيايي ارائه ‌داد.
بعد از برپایی مراسم افتتاحيه، پیش بینی شده است جلسات عمومي سيزدهمين اجلاس آمبودزمان آسيايي در نشست‌هاي صبح و عصر برگزار ‌شود. جلسه عمومي صبح با موضوع «به سوي آمبودزمان حرفه‌اي و کارآمد» و با رياست نماينده انجمن آمبودزمان تايلند و جلسه عمومي عصر نيز در دو نشست يک ساعت و نيمه با موضوع «به سوي هم افزايي منطقه‌اي و بين المللي» به رياست رييس آمبودزمان هنگ‌کنگ و نشست دوم با موضوع «به سوي تقويت مسئوليت‌هاي مدني آمبودزمان» به رياست نماينده دفتر رسيدگي به شکايات مالزي برگزار‌شد.

سخنران مراسم اختتاميه اجلاس
مراسم اختتاميه سيزدهمين اجلاس آمبودزمان آسيايي عصر چهارشنبه 17 مهرماه با حضور و سخنراني يکي از مقامات عالي رتبه کشور برگزار و بيانيه سيزدهمين اجلاس آمبودزمان آسيايي قرائت خواهد شد.

آمبودزمان(Ombudsman)چیست؟
واژه «آمبودزمان»(Ombudsman) ریشه‌ای سوئدی(اسکاندیناوی) دارد و حدود یکصد سال است که در اروپا، آمریکا، آسیا و آفریقا برای بیان مفهوم «مبارزه با فساد» از آن استفاده می‌شود.معنی کلاسیک و اصلی این واژه، مراجع و نهادهایی است که به شکایات مردم از دستگاه‌های اداری رسیدگی غیرقضایی می‌کنند.
ویژگی این نوع رسیدگی غیرقضایی و آمبودزمانی، حذف تشریفات و افزایش سرعت‌عمل در به نتیجه رسیدن شکایات است. به همین خاطر، آمبودزمان مورد استقبال کشورهای مختلف دنیا قرار گرفته است.

معرفی انجمن آمبودزمان آسیایی
ایده تشکیل انجمن آمبودزمان آسیایی(Asian Ombudsman Association) در سال 1995 در اجلاس عمومی مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی(IOI) با تأسیس نهادی در آسیا برای توسعه فعالیت‌های آمبودزمانی مورد تاکید قرار گرفت.
با گذشت یک سال از طرح تشکیل انجمن مرتبط با فعالیت‌های آمبودزمانی در آسیا، انجمن آمبودزمان آسیایی(AOA) در 16آوریل 1996میلادی ـ 28 فروردین 1375 به عنوان یک انجمن غیرحکومتی، غیرسیاسی، مستقل و حرفه‌ای آمبودزمانی در آسیا بوجود آمد. با تاسیس انجمن، دفتر وفاقی محتسب پاکستان به عنوان اولین رئیس هیأت مدیره انتخاب گردید و دبیرخانه انجمن نیز در پاکستان استقرار یافت.
انجمن آمبودزمان آسیایی، در حال حاضر دارای 27 عضو از 18 کشور آسیایی است. هیأت مدیره انجمن متشکل از 9 نفر و برای یک دوره چهار ساله انتخاب می‌شوند. برای انجمن شرایط ورود اعضاء جدید به منظور توسعه فعالیت‌های آمبودزمانی مورد توجه واقع شده است.
برای عضویت، نهاد آمبودزمانی کشور متقاضی می‌بایست تقاضای خود را به صورت مکتوب و به همراه اساسنامه یا قانون تشکیل نهاد، به دبیرخانه ارسال و نوع عضویت خود را مشخص کند.تقاضای عضویت، در جلسه هیئت مدیره مطرح و به اتفاق آراء، عضویت متقاضی تائید می شود.

نقش جمهوری اسلامی ایران در انجمن:
جمهوری اسلامی ایران نیز در کنار دیگر اعضاء انجمن، نقش اساسی برای توسعه فعالیت‌های آمبودزمانی انجمن ایفاء کرده است.سازمان بازرسی کل کشور به عنوان عضو مؤسس انجمن به نمایندگی از کشورمان از بدو تاسیس در انجمن حضور داشته و در تمامی مذاکرات و جلسات هیأت مدیره و مجمع عمومی نقش فعالی داشته است.
این سازمان تجربه برگزاری چهارمین اجلاس دو سالانه و مجمع عمومی و جلسه‌های هیئت مدیره انجمن را در کارنامه خود دارد.

اعضاءAOA :
جمهوری اسلامی پاکستان،ژاپن،جمهوری یمن،منطقه اداری ویژه ماکائو،مالزی،جمهوری اسلامی ایران،جمهوری خلق چین،جمهوری کره،منطقه اداری ویژه هنگ کنگ،جامو و کشمیرهند، جمهوری اندونزی،پادشاهی تایلند،جمهوری هندوستان،جمهوری ازبکستان،جمهوری سوسیالیستی ویتنام،جمهوری آذربایجان،جمهوری قرقیزستان و جمهوری تاتارستان روسیه.
همزمان با برگزاري سيزدهمين اجلاس آمبودزمان آسيايي نمايشگاه تخصصي نیز در حاشيه اجلاس برگزار ‌شد. در اين نمايشگاه از دستگاه‌هاي مختلف کشور دعوت به‌عمل آمده است تا اقدامات و تجارب خود را در زمينه رسيدگي به شکايات مردم و ارتقاء سلامت نظام اداري براي اعضاي شرکت کننده در اجلاس ارائه دهند که مورد استقبال واقع شد و 26 وزارتخانه و مؤسسه و نهاد غيردولتي فعاليت‌هاي خود را در حاشيه اين اجلاس به نمايش گذاشته اند.
 غرفه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه با همکاری مدیریت کل بازرسی ، پیگیریهای ویژه و رسیدگی به شکایات و ادارات روابط عمومی ، مبارزه با پولشویی ، بین الملل ، آمارهای اقتصادی ، بازرسی و اطلاعات بانکی پذیرای  بازدیدکنندگان است .



تعداد بازديدها:   4,205