رییس کل بانک مرکزی در سفر به خرم آباد عنوان کرد:

احیای واحدهای تعطیل شده استان لرستان

به پشینهاد بانک مرکزی از واحدهای تولیدی تعطیل شده استان لرستان لیستی تهیه و بر این اساس اعتبار لازم برای شروع فعالیت آنها اختصاص می یابد.
به گزارش روابط عمومي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران در نشست شوراي گفتگوي بخش دولتي و خصوصي استان لرستان ولي اله سيف رييس كل بانك مركزي ضمن تبريك هفته دولت و سالروز تولد حضرت معصومه(س) با اشاره به عملکرد مثبت يك سال گذشته دولت و شرايط دشوار تحويل گرفتن آن از دولت قبلي خاطر نشان كرد:خوشبختانه اكنون با عزم جدي دولت و بانك مركزي  شاهد دستاوردهاي عظيم و گسترده در حوزه نظام بانكي هستيم .
وي مشكلات نظام بانكي گذشته را در ارتباط مشتريان با نظام بانكي و مشكلات نظام بانكي با بانك مركزي عنوان و تصريح كرد: اكنون اين مشكلات حل و به سرمايه گذاران اين اطمينان داده شده است كه نظام بانكي حامي و پشتيبان آنهاست.
سيف با اشاره به مصوبه 35 ماده اي در اوايل دولت تدبيرو اميد براي حل مشكلات نظام بانكي گفت: اين مصوبه براي حل مسائل  در كوتاه مدت تدوين شد و خوشبختانه  تاثیرگذار ونتايج مثبت و مفيدي نيز بهمراه داشت.
رييس كل بانك مركزي با بيان اينكه در دوران نوسانات ارزي، بانك مركزي  مصوبه اي را ابلاغ كرد كه گشايش اعتبار اسنادي مي بايست باپرداخت 100 درصدي معادل ريالي صورت گيرد ، خاطرنشان كرد: اين مصوبه باعث نارضايتي و ايجاد مشكلاتي براي فعالان اقتصادي شده بود لذا در اولين اقدام، بانك مركزي سقف گشايش اعتبار اسنادي را 30 در صد تعيين نمود ، اين مصوبه با اينكه كمك شاياني به فعالان اقتصادي مي كرد بدليل عدم انتقال صحيح از انعكاس خوبي در بيرون برخوردار نشد . بانك مركزي در مراودات مشتريان و بانك ها دخالتي نمي كند ليكن بايد در مسائل مفاهمه ايجاد شود در اين صورت است كه همكاري ايجاد و امور به نحو صحيحي پيش خواهد رفت.
رييس شوراي پول و اعتبار 5 ركن  دولت، بخش خصوصي ، مرجع قضايي ، بانك و مجلس را در نحوه ي فعاليت و عمكلرد فعالين اقتصادي حائز توجه دانست و تاكيد كرد:اگر بدنبال رشد اقتصادي هستيم مي بايست اين 5 ركن با هم همكاري و انسجام لازم را داشته باشند.
سيف با اشاره به واسطه بودن بانك، بين ذي نفعان و نقش مهم آن در تكميل كردن پروسه فعاليت اقتصادي خاطرنشان كرد: بانك در اين ميان به عنوان واسطه گر مالي بايد بين ذينفعان عدالت ايجاد كند و اين مفهوم در بانكداري اسلامي نيز مورد توجه و تاكيد است.
مكانيزم فعاليت بانك هاي كشور  بانكداري بدون ربا ست ، بانك وكيل سپرده گذار است و بايد به مفهوم عدالت توجه ويژه داشته باشند.
رييس كل بانك مركزي ضمن تاكيد بر اينكه در صورت مديريت صحيح سپرده ها در بانكها و هدايت انها به سمت   توليد  و بخش هاي ضروري رونق اقتصادي حاصل مي شود، افزود: زماني بانك مي تواند نسبت به تامين مالي پروژه ها ، موفق باشد كه حداقل 30 تا 40 درصد آورده توسط سرمايه گذار  و مابقي توسط بانك  تامين شود.
سيف مطالبات معوق در نظام بانكي و مشكلات ايجاد شده از اين موضوع را يكي از  معضلات  اصلي خواند و تصريح كرد: علت برخي از اين مطالبات سوء جريانات  برخي مديران بانكي است . مديران بانكي براي حل اين مشكل مي بايست  تصميم هاي صحيح و قاطع اتخاذ كنند، البته باید توجه داشت الزاماً نباید تصور شود همه بدهکاران بانکی مفسد اقتصادی هستند  ضمن آنكه طي مذاكرات انجام شده  با رياست محترم قوه قضاييه، مجتمع ويژ ه اي براي رسيدگي به پرونده هاي مطالبات معوق ايجاد شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود توجه ويژه به بنگاه هاي توليدي فعال كه در حال حاضر با مشكل محدوديت منابع مالي روبرو هستند یادآورد شد و افزود: بايد به افراد و بنگاه هايي تسهيلات اعطا شود كه قادر به توليد، رونق و رشد اقتصادي هستند ، بر همين اساس پيشنهادي از جانب بانك مركزي  مطرح شد كه ليستي از اين بنگاه ها تهيه تا در اسرع وقت نسبت به تامين مالي آنها اقدام شود، بر همين اساس این ليست در سفر استاني رياست محترم جمهور به لرستان  تهیه و به بانک مرکزی جهت اقدام تحویل گردید.
وي در ادامه افزود: اولويت اول ، تامين سرمايه در گردش واحد هاي در حال فعاليت است چرا كه اين واحدهاي توليدي موجب رونق اقتصادي خواهند شد ، اين موارد بايد بر اساس اصول كارشناسي و نه احساسي ، نگاه و اقدام شود. اعتقاد دارم که بانك بايد در خدمت اقتصاد كشور باشد .
رييس شوراي پول و اعتبار با تاكيد بر اهمیت نرخ سود در جذب سپرده ها و ایجاد اشتیاق در سپرده گذاری  اضافه كرد: اگر سود پرداختي جذابیت لازم را در مقایسه با تورم نداشته باشد قطعاً نظام بانکی در جذب منابع موفق نخواهد شد در مقابل انتظار می رود واحدهای تولیدی و صنعتی بتوانند بازدهی بالاتر از نرخ تورم داشته باشند تا نقش مثبتی در رونق و رشد اقتصادی ايفا کنند.
وي با بيان اينكه در سال 1393 توان اعطاي تسهيلات بانكها 240 هزار ميليارد تومان برآورد مي شد افزود: با افزايش سرمايه و فروش اموال مازاد و واگذاری بنگاه ها و سایر تدابیری که اندیشیده شد اين رقم به 280 هزار ميليارد تومان رسید ، البته از اين رقم 50 درصد حفظ موجود و 50 درصد تزريق تسهيلات جديد به توليد  است.
رييس كل بانك مركزي  اولويت هاي بانك مركزي در خصوص اعطاي تسهيلات به بخش توليد را ابتدا تامین سرمايه در گردش بنگاه ها، سپس تکمیل پروژه هاي نيمه تمام و نهايتاً حمایت مالی از پروژه هاي جديد خواند و تاكيد كرد: پيش بيني ها براي سال 1393 بسيار مثبت است و با اينكه هدف  تورمی 25 درصدي را براي پايان سال 93 پيش بيني كرده بوديم خوشبختانه قبل از پايان سال بر اساس آمار اعلامي در مردادماه تورم به 23.2 درصد رسيد ، اين موضوع نشان دهنده ي موفقيت مجموعه دولت و بانك مرکزی در ثبات و رشد اقتصادي كشور است.
سيف پيش بيني پذير شدن اقتصاد را ، پيش نياز تصميم گيري سرمايه گذار خواند و گفت: در شرايط ثبات اقتصادي است كه سرمايه گذار پا در ميدان سرمايه گذاري مي گذارد ، خوشبختانه نشانه هاي ثبات اقتصادي اكنون محسوس و در موضوعات كاهش نرخ تورم و ثبات بازار ارز مي توان  این آرامش و ثبات اقتصادی را مشاهده کرد.
وی در خصوص مسکن مهر و روش سالم سازی تامین مالی آن خاطرنشان کرد: بانک مرکزی با سالم سازی روش تامین مالی بدون استفاده از منابع پرقدرت بانک مرکزی در راستای انضباط پولی و مالی عمل می کند و همانطور که مقام معظم رهبری نیز در بیانات اخیرشان  بر حمایت از مسکن مهر تاکید داشتند در تحویل مسکن مهر توقفی ایجاد نخواهد شد.
سیف با انتقاد از تسهیلات تکلیفی بانکها و مسائل و مشکلات ایجاد شده از این موضوع تصریح کرد: حاکمیت باید از بودجه عمومی برای مسائل غیرمترقبه استفاده نماید. در دنیا مرسوم نیست دولت به بانک ها برای پرداخت تسهیلات تکلیف نماید.بر همین اساس  با هماهنگی همکاران در دولت به این نتیجه رسیدیم که برای اولین بار بودجه غیرتکلیفی برای بانک ها  در سال 94 ارایه شود.
رییس کل بانک مرکزی تفاوت دوره ی کنونی با دوره قبلی را در درک و مفاهمه مشترک اعضای هیت دولت عنوان و تاکید کرد: خوشبختانه اتحاد و انسجام بسیار مطلوبی در هیت دولت وجود دارد و این موضوع قطعاً نتایج مثبتی که اکنون شاهد آن هستیم بهمراه خواهد آورد.
وی در پایان خواستار ایجاد زمینه مناسب برای سرمایه گذاری افراد بومی در استان شد و تصریح کرد: برای دولت مهم است که توسعه در اقصی نقاط کشور ایجاد شود لیکن مشکل جدی و اساسی در خصوص سرمایه گذاری افراد بومی در استان مسائل فرهنگی است ،باید این مشکلات حل شود تا بتوانیم سرمایه گذاران بومی را  تشویق به سرمایه گذاری در استان نماییم. برای رفع این  مشکلات  نیازمند برنامه ریزی منسجم هستیم .
گفنتی است رییس کل بانک مرکزی با حضور در شهر کونانی  از توابع شهرستان کوهدشت طرح گاز رسانی این شهر را افتتاح کرد. ویژگی این طرح شامل 66 کیلومتر خط تغذیه ی فلزی ،اجرای 32 کیلومتر شبکه توزیع گاز پلی اتیلن و نصب 2 دستگاه تقلیل فشار گاز با هزینه ی 80 میلیارد ریال است.

 



تعداد بازديدها:   3,896