بیست‌و‌هشتمین همایش بانکداری اسلامی (5)

نوبخت: عملکرد بانک مرکزی در ساماندهی موسسات غیرمجاز قابل تقدیر است

نوبخت: عملکرد بانک مرکزی در ساماندهی موسسات غیرمجاز قابل تقدیر است

رییس سازمان برنامه و بودجه از همت و حمیت مسئولان بانک مرکزی در زمینه ساماندهی قاطعانه موسسات غیرمجاز تقدیر کرد و گفت: از مسئولان بانک مرکزی و به ویژه رییس کل این بانک به دلیل اقدامات خوبی که در راستای ساماندهی موسسات غیرمجاز و برخورد جدی با آنها انجام شده، تشکر می کنم.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، رییس سازمان برنامه و بودجه در بیست و هشتمین همایش بانکداری اسلامی ضمن عرض تسلیت به مناسبت امام باقر (ع) و گرامیداشت هفته دولت، به مأموریت‌های سازمان برنامه بودجه برای توسعه کشور اشاره کرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه برای تحقق توسعه اقتصادی در کشور مطالعات بسیاری انجام داده و در این باره برنامه های کوتاه، میان و بلندمدت را تدوین می کند. البته برای تحقق این اهداف نیاز است بودجه به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده به فعالیت ها تخصیص یابد.

نوبخت هدف راهبردی تعیین شده در برنامه ششم توسعه را دستیابی به رشد 8 درصدی عنوان کرد و گفت: برای تحقق این مهم نیاز است بخشی از این منابع حداقل به میزان یک سوم در حدود 2.5 درصد از محل ارتقای بهره‌وری کل عوامل و سرمایه گذاری های پیشین و نیز حدود 5.5 درصد از طریق سرمایه گذاری جدید تأمین شود.

این مقام مسئول از نیاز به ایجاد 955 هزار فرصت شغلی خالص در سال خبر داد و اظهار کرد: یکی از اهداف تعیین شده در برنامه ششم بهبود وضعیت اشتغال و کاهش نرخ بیکاری است که برای تحقق آن نیازمند سرمایه گذاری سالانه در حدود 770 هزارمیلیارد تومان هستیم.

وی با اشاره به رقم سرمایه گذاری سال گذشته به میزان 335 هزارمیلیارد تومان تصریح کرد: در حال حاضر میزان سرمایه گذاری 770 هزار میلیارد تومان تعیین شده که معادل دو برابر سرمایه گذاری در سال قبل است و برای اجرایی شدن این اهداف نیاز به مشارکت و همکاری همه جانبه وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و نیز سازمان برنامه و بودجه کشور است. البته انتظار می رود در این راه نظام اعتباری نیز برای تحقق سرمایه گذاری 770 هزارمیلیارد تومانی یاری رسان ما باشد.

نوبخت اهتمام دولت به سرمایه گذاری در استان ها را جدی خواند و گفت: براساس پیش بینی های انجام شده در برنامه ششم توسعه، آنچه دولت در طرح های توسعه ای باید تقبل کند، حدود 99 هزار میلیارد تومان در سال است که ما این مهم را از طریق اختصاص اعتباری به طرح های عمرانی محقق می کنیم.

نوبخت 25 درصد از منابع مورد نیاز برای سرمایه گذاری تعیین شده در برنامه ششم توسعه در سال جاری را معطوف به فعالیت شبکه بانکی دانست و گفت: در سال گذشته 120 هزار میلیارد سرمایه گذاری بر دوش نظام بانکی بوده است که این رقم در برنامه ششم توسعه 190 هزار میلیارد تومان تعیین شده که حجمی نزدیک به 25 درصد از کل سرمایه گذاری مورد نیاز در برنامه ششم را شامل می شود. در اینجا ذکر این نکته ضروری است که باتوجه به نقش و جایگاه نظام پولی و مالی در تامین منابع مالی اقتصاد و نیز نقش بانک‌ها به دلیل بانک محور بودن اقتصاد ایران، شبکه بانکی برای تحقق اهداف کمی نقش بسیار مهمی دارد.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با برشمردن اقدامات لازم برای تقویت نظام بانکی به منظورحمایت از تولید و اشتغال تصریح کرد: چابک سازی نظام بانکی، اصلاحات ساختاری و سلامت این نظام از جمله این موارد است که با تحقق آنها می توان از تولید و اشتغال در کشور حمایت کرد.

نوبخت با بیان اینکه نظام بانکی مشکلات خاص خود را دارد، خاطرنشان کرد: نظام بانکی بدون نگاه فراملی و ارتباطات بین‌المللی امکان توسعه و تعامل ندارد. بدین منظور باید تلاش کرد از ظرفیت ها و گشایش‌های ایجاد شده در پسابرجام و نیز اجرای اصلاحات ساختاری در نظام بانکی ارتباطات موثر را با بانک‌های خارجی شکل داد. کمااینکه در کنار این امر توسعه صادرات نیز در دستور کار دولت قرار دارد. در این میان تاکنون توانستیم در حوزه های صنعت هوایی، بیمه و نیز درآمد حاصل از فروش نفت گشایش هایی حاصل کنیم که این امر نشان دهنده ظرفیت های برجام است و نظام بانکی نیز باید حداکثر استفاده را از این دستاورد داشته باشد.

رییس سازمان برنامه و بودجه خواستار بازنگری در نرخ سود بانکی شد و گفت: کاهش نرخ تورم از جمله دستاوردهای اصلی دولت است و باید این دستاورد در نرخ سود بانکی نیز تجلی یابد. البته نظام بانکی، خود به این مهم واقف است و عزم جدی برای کاهش نرخ سود بانکی دارد. ذکر این نکته ضروری است که هرچه حجم سرمایه و سپرده نزد نظام بانکی افزایش یابد، این نظام به راحتی می تواند تسهیلات بیشتری را در اختیار متقاضیان قرار دهد.

وی در ادامه افزود: یکی از مشکلات بانک ها در این بین عدم بازگشت تسهیلات اعطایی است که این امر توان تسهیلات دهی بانک ها را کاهش می دهد و نظام بانکی به ناچار باید با استفاده از تعداد محدود سپرده های خود منابع را گران تر عرضه کند.

وی همچنین ضمن تقدیر از عملکرد بانک مرکزی در ساماندهی موسسات غیرمجاز گفت: این ساماندهی، تبعاتی را به مانند هر فعالیت دیگری در پی داشته اما در هر حال این کار اقدامی مهم برای انتظام بخشی به نظام بانکی تلقی می شود.

نوبخت با اشاره به بهره گیری از ظرفیت های بودجه سال 95 برای افزایش سرمایه برخی بانک های دولتی گفت: به موجب تبصره های الحاقی این قانون و مواد 35 و 36 آن، سازمان برنامه و بودجه دو مجوز در سال گذشته دریافت کرد که به واسطه آنها 29 هزار میلیارد تومان صرف افزایش سرمایه برخی بانک های دولتی شده است. البته این کافی نیست و دولت باید دیون و بدهی خود را به نظام بانکی پرداخت کند. در حال حاضر رقم های متفاوتی درباره میزان بدهی دولت به شبکه بانکی ذکر می شود، از این رو دولت وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی را مکلف کرده است که میزان دقیق بدهی دولت به شبکه بانکی را مشخص کنند تا بتوانیم به یک عدد واحد دست یابیم.

وی از تأدیه بخشی از بدهی دولت به شبکه بانکی در سال گذشته خبر داد و گفت: تاکنون دولت در حدود 13 هزار میلیارد تومان بدهی خود را پرداخت کرده است که امید است با ادامه این روند به چابکی و پویایی نظام بانکی و به تبع آن به تولید و اشتغال کمک شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه از ارایه لایحه ای به مجلس شورای اسلامی به منظور حمایت از اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری خبر داد و گفت: در این لایحه مقرر شد 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی وبا همکاری تعدادی از بانک‌های عامل به منظور ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و شهرهای زیر 10 هزار نفر برداشت شود.



تعداد بازديدها:   5,826