رئیس کل بانک مرکزی : بخش مسكن از بخشهای پيشرو درهر اقتصاد است

رئیس کل بانک مرکزی : بخش مسكن از بخشهای پيشرو درهر اقتصاد است

     به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، همايش يكروزه طرح مسكن مهر با هدف آشنايي بيشتر با مشكلات اجرايي طرح مسكن مهر ، يافتن راه حل برای آنها، يكسان سازي رويه بانكها در اعطاي تسهيلات مسكن مهرو ايجاد عزم فراگير در سطح استانها براي اجراي هرچه سريعتر اين طرح با حضور مقامات بانك مركزي و بانكها،  وزراي مسكن و شهرسازي و تعاون ،روز دوشنبه مورخ 4/9/87 درمحل بانك مركزي برگزار شد.
    دكتر بهمني دراين جلسه بعنوان اولين سخنران به اهميت بخش مسكن در اقتصاد اشاره  کرد و گفت : بخش مسكن از بخشهاي پيشرو در هر اقتصادي است كه توجه به آن علاوه بر تاثيرات ژرف اجتماعي، فرهنگي ، به لحاظ اقتصادي نيز حائز اهميت بوده و همچون موتور رشد و توسعه عمل مي کند.
  وی افزود: این بخش با ایجاد رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در بخش ساختمان و بخش های وابسته ، از طریق تاثیر بر مخارج مصرفی و سرمایه گذاری، تغییرات در تولید ناخالص داخلی و نوسانات اقتصادی  را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
   رئيس كل بانك مركزي در ادامه اظهار داشت : كشورها در شرايط بحران اقتصادي و جدي شدن معضل بيكاري از اين بخش به عنوان موتور رشد و مولد اشتغال كمك مي گيرند. ضمن آن كه مسكن هم كالاي مصرفي به حساب مي آيد و هم به عنوان دارايي و كالاي سرمايه اي است.
     وی گفت: دغدغه هاي مربوط به تامين مسكن از دو عامل نشات مي گيرد:
1- خريد مسكن بزرگ ترين معامله اي است كه اكثريت مردم در طول عمر خود انجام مي دهند. به گونه اي كه خانواده هاي متوسط تقريبا حدود يك چهارم از درآمد و اقشار فقير يا در آستانه فقر پنجاه درصد و حتي بيشتر از درآمد خود را به امر مسكن اختصاص داده و هر تغيير كوچك در قيمت مسكن و اجاره بها مي تواند آثار مخرب و جبران ناپذيري بر زندگي فرد داشته باشد.
2-تجربه نشان داده است كه رشد غيرمعمول قيمت و اجاره بهاي مسكن به ويژه در شهرهاي بزرگ و عدم توجه به اين معضل مشكلات عديده اي  در ابعاد مختلف فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و حتي سياسي به دنبال خواهد داشت كه گسترش حاشيه نشيني يكي از جمله اين مشكل ها است.
   خوشبختانه در دولت نهم به اهميت تهيه مسكن براي اقشار كم درآمد توجه ويژه شده و سياست اسكان اقشار با درآمد متوسط و كم در قالب طرح مسكن مهر در حال انجام است.
   در بخش بعدي همايش وزير تعاون ، اولويت كنوني در برون رفت از مشكلات مردم در بخش مسكن را افزايش توليد و عرضه مسكن به ويژه ازطريق طرح مسكن مهر دانست و گفت: تاكنون 4 ميليون نفر متقاضي در طرح مسكن مهر ثبت نام كرده اند. كه حدود يك ميليون و سيصدو پنجاه هزار نفر واجد شرايط حضور در طرح مسكن مهر بوده اند.
 وی با بیان اینکه هر هفته جلسات کار گروهها مسائل مربوط به مسکن مهر را مورد بررسی و ‏ارزیابی قرار می‌دهند، افزود: بعضی از استانها  بیش از ‏تعداد متقاضیان زمین در نظر گرفته‌اند و در مناطقی دیگر زمین کمتری نسبت به تعداد متقاضیان در نظر گرفته شده است.
   وي در ادامه صحبت هاي خود ضمن تشكر و قدرداني از برگزاركنندگان اين همايش، به اين نكته اشاره داشت  كه براي تحقق يك امر هم سويي اهداف سازماني و راهبردهاي نظام مهم است كه بحمدا... در مورد اين پروژه، اهداف سازماني مخصوصا نظام بانكي ، وزارت مسكن و شهرسازي و وزارت تعاون با راهبردهاي نظام همسو بوده و اميد است آنچه مدنظر رئيس جمهورو مردم است تحقق يابد. ما بايد عزمي ايجاد كنيم كه سريعتر اين موضوع به ثمر برسد.
در ادامه آقاي سعیدی کیا وزير مسكن و شهرسازي با اشاره به این كه هركار جديدي كه در كشور شروع مي شود مدتي طول مي كشد تا سامان خود را پيدا كند، افزود: درطرح مسكن مهر دولت نقش برنامه ريزي، سياستگذاري، حمايت و نظارت خواهد داشت لكن اين خود مردم هستند كه كار را انجام مي دهند. مطمئنا هركار اجتماعي كه درآن خود مردم فعال بوده و حضور داشته باشند ثمربخش و كاراتر  خواهد بود. وی همچنین گفت:
بنا به سرشماري سال 85،  ‌5/17 ميليون خانوار و 16 ميليون خانه در كشور وجود دارد كه اين آمار كمبود 5/1ميليون مسكن را نشان مي‌دهد.
   وزير مسكن و شهرسازي تصريح كرد: در سال 75، 17 درصد خانوارها مسكن اجاره‌اي داشتند و هشت درصد هم در مناطق تعاوني و يا دولتي ساكن بوده‌اند اما در حال حاضر 5/24 درصد افراد در مسكن‌هاي اجاره‌اي زندگي مي‌كنند.
   وي با بيان اينكه مسكن مهمترين سرمايه خانوار است ادامه داد: دولت نهم با اين وضعيت روبه رو بوده و تا به حال كارهاي بسياري را انجام داده است كه يكي از آنها ارائه طرح جامع براي مسكن به ويژه مسكن اقشار كم درآمد است به عبارت ديگر كمك و دخالت دولت براي خانه‌دار شدن افراد تكليف است.
   سعیدی کیا با اشاره به اينكه اقشار كم درآمد 40 تا 50 درصد درآمد خود را صرف اجاره مي‌كنند عنوان كرد: در بخش اقتصاد، مسكن نقش عمده‌اي دارد به طوري كه 11 درصد اشتغال و 20 تا 30 درصد سرمايه‌گذاري در بخش مسكن صورت مي‌گيرد.
   در ادامه این همایش دكتر قضاوي قائم مقام بالنک مرکزی  ضمن ارائه آماري درباره رشد سپرده هاي بانكي، گفت: از ابتداي سال جاري تا تاريخ 16/8/87 آمار نقدينگي 2/1 درصد رشد داشته است.اين درحالي است كه درسال گذشته درهمين مدت ( 5/7 ماه)  رشد نقدينگي به ميزان 2/11 درصد بوده است و اين يعني 10درصد كمتر از سال گذشته.
   وی افزود : سپرده‌هاي بانك‌هاي دولتي نيز نه تنها رشد مثبت نداشته بلكه بانك‌ها با رشد منفي نقدينگي روبه رو بوده‌اند، بنابراين بانك‌ها منابعي براي پرداخت تسهيلات در اختيار نداشتند.
   قائم مقام بانك مركزي با اشاره به اينكه رشد كم نقدينگي نیز براي اقتصاد مضر است اظهار داشت: بانك مركزي ضروري ديد كه انعطاف به خرج دهد و پنج هزار ميليارد ريال خط اعتباري براي طرح مسكن مهر در نظر بگيرد. همچنين بانك مركزي اوراق مشاركت و مطالبات  بانك‌ها ازدولت را به عنوان وثيقه قبول كرده واز این محل 20 هزار ميليارد ريال پول تازه در اختيار آنها قرار داد.  به گفته‌ وی علاوه بر مبالغ ذكر شده 60 هزار ميليارد ريال نيز در اختيار بانك‌ها قرار گرفته و برخي از بانك‌ها با ارائه فهرست خود به بانك مركزي موفق به دريافت فقره اول اين مبلغ شده‌اند  دکتر قضاوي خاطرنشان كرد: به بانك‌ها اعلام كرده ايم كه از محل پنج هزار ميليارد ريال مربوط به زمين به متقاضيان داراي شرايط لازم تسهيلات پرداخت كنند.
   قائم مقام بانك مركزي گفت: ما بايد علت‌يابي كرده و مشكلاتي را كه باعث شده تامين مالي مورد نظر به رغم وجود منابع مالي در مسكن مهر انجام نشود را پيدا كنيم.
   در ادامه همايش، شش كارگروه تخصصي متشكل از مديران عامل، سرپرستان استان ها و مديران بخش هاي اعتباري، آماري و حقوقي بانك هاي ملي ايران، صادرات ايران، ملت، مسكن، رفاه كارگران و تجارت  به بررسي مشكلات و موانع ، رسيدگي به مسائل موجود و ارائه راهكارهاي لازم پرداختند.
 



تعداد بازديدها:   7,325