اسكناس‌ يكصد هزار ريالی رونمايی ‌شد

اسكناس‌ يكصد هزار ريالی رونمايی ‌شد

    به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، مراسم رونمایی از اسکناس یکصد هزار ریالی با حضور دبیر کل، مدیر کارخانه تولید کاغذ اسناد بهادار، مدیر کل سازمان تولید اسکناس و مسکوک، مدیر اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و خبرنگاران رسانه های گروهی، روزسه شنبه مورخ 1/4/1389 برگزار شد.
    سید محمود احمدی دبیر کل بانک مرکزی در این مراسم ضمن ارائه اطلاعاتی در زمينه نحوه طراحي،  ویژگی های امنیتی و مباحث هنری این اسکناس گفت؛ اسکناس یکصد هزار ریالی طی چند روز آینده وارد مبادلات پولی مردم می شود.
    دبیر کل بانک مرکزی درادامه افزود: از آن جا که اسکناس نمایی از فرهنگ، ارزش ها و اعتقادات مردم هر کشوراست، مجموعه ای هزار نفری از هنرمندان،طراحان،متخصصین و صنعتگران برای تهیه این اسکناس فعالیت گسترده داشتند.
   وی با اشاره به عدم نگهداری صحیح از اسکناس اظهار داشت : در حال حاضر سالانه 300 میلیارد ریال هزینه تولید ،توزیع ، انتشار و نیز جمع آوری اسکناسهای مستعمل ، تجمیع و تفکیک و در نهایت امحاء اسکناسهای فرسوده به کشور تحمیل می شود.
دبیرکل بانک مرکزی تاکید کرد : کیفیت اسکناس تولیدی کشور در حد استانداردهای جهانی و حتی در مواردی بالاتر از کاغذهای تولیدی کشورهای اروپایی است لکن به دلیل نگهداری نامناسب اسکناسها توسط مردم ، از یک سو اسکناس تولیدی زودتر از حد استاندارد از چرخه مصرف خارج می شود و از سوی دیگر اسکناس تبدیل به عاملی برای انتقال میکروب و بیماریهای گوناگون  و کاهش بهداشت عمومی می گردد که امیدواریم با اهتمام اصحاب رسانه و اطلاع رسانی صحیح در جهت اصلاح و بهبودی این رویه و ایجاد فرهنگ صحیح نگهداری اسکناس حرکت کنیم .
  در بخش بعدی این مراسم آقای قیاسوند مدیر اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی  با اشاره به وظیفه بانک مرکزی مبنی بر فراهم ساختن وسیله پراخت مناسب برای مردم گفت: براساس ماده 3 قانون پولی و بانکی کشور مصوب 1351 ،وظیفه چاپ و انتشار اسکناس برعهده بانک مرکزی قرار گرفته است.
  وی در ادامه به رقم سرانه اسکناس در کشورهای مختلف جهان اشاره کرد و گفت: این رقم در کشور ما بیش از 100 برگ می باشد و بدیهی است که استفاده صحیح از اسکناس تاثیر بسزایی در هزینه های مربوط به تهیه، حمل، توزیع و امحاء و جایگزینی اسکناس نو خواهد داشت.
  در این مرحله پس از رو نمایی اسکناس یکصد هزار ریالی ، مدیر کارحانه تولید کاغذ اسناد بهادار و مدیر کل سازمان تولید اسکناس و مسکوک  به بیان مطالبی در خصوص تولید کاغذ اسکناس و همچنین مسایل امنیتی اسکناس یکصد هزارریالی پرداختند.
 آقای مهندس عباسی مدیر کارخانه تولید کاغذ اسناد بهادار با بیان این که بانک مرکزی در سال 1382 به خودکفایی کامل در زمینه تولید کاغذ اسکناس رسید گفت: سفارش  به خارج از کشوردرزمینه تولید اسکناس به معنای این است که کلیه اطلاعات مربوط به طرح اسکناس در اختیار یک کشور خارجی قرار گیرد اما این امر سالهاست که در کشوروتوسط متخصصان داخلی صورت می گیرد.
   آقای مهندس صنیعی مدیر کل سازمان تولید اسکناس و مسکوک نیز در این مراسم ضمن ارائه اطلاعاتی درباره مراحل و سطوح امنیتی به کار گرفته شده در اسکناس یکصد هزار ریالی اظهار داشت :  سعی داریم با طراحی های نوین ابعاد اسکناس ها را متناسب کنیم تا از این طریق عمر مفید اسکناس ها بیشتر  شود.
   شایان ذکر است چاپ و انتشار اسكناس‌هاي درشت تر در راستاي نياز جامعه به تسهيل و تسريع در امر مبادلات پولي و بانكي صورت مي‌گيرد. 



تعداد بازديدها:   8,335