رئیس پژوهشکده پولی و بانکی:

مباحث کلان نظام بانکی کشوردر همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی نقد و بررسی می شود

مباحث کلان نظام بانکی کشوردر همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی نقد و بررسی می شود

پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بیست و دومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی را با موضوع " نظارت بانکی و سیاست های احتیاطی" در روزهای ششم و هفتم خرداد ماه سال جاری با حضور مدیران، کارشناسان، اساتید و صاحب نظران بانکی و دانشگاهی در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می کند.
دکتر فرهاد نیلی، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی دلیل تداوم همایش های سالانه سیاست های پولی و ارزی را نقد و بررسی مباحث کلان نظام بانکی دانست و افزود: زمان برگزاری همایش سالانه معمولا اواخر اردیبهشت ماه و در واقع در زمانی است که آمارهای سال قبل به روز می شود، بنابراین در این همایش، مجموعه کاملی از آمارها و عملکرد سال قبل بانک مرکزی مورد بررسی و بازبینی قرار می گیرد و زمینه‌ برنامه ریزی برای سال آینده نیز در همین همایش فراهم می‌شود. این دو اتفاق درکنار هم موجب می شود ، بتوانیم همواره یک ارزیابی از عملکرد بانک مرکزی و چشم‌اندازی در خصوص آنچه پیش روست، داشته باشیم که خوشبختانه ظرف 21 سال گذشته به این مهم دست یافته ایم.
فرهاد نیلی، دبیر بیست و دومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی،‌ موضوع همایش را " نظارت بانکی و سیاست های احتیاطی"‌عنوان کرد و گفت: منظور از سیاست های احتیاطی، ارزیابی اثر سیاست های اقتصادی بر روی ثبات مالی کشور است و طرح این موضوع، سیاست گذاران حوزه بانکی را با این پرسش مواجه می ‌سازد سیاستی را که در پیش گرفته‌اند تا چه اندازه بر روی نظام بانکی تاثیر دارد و آیا آن را به سمت سلامت برده یا به مخاطره انداخته است؟
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در ادامه گفت: موضوع سیاست های احتیاطی کمی جدید است و به همین خاطر احساس کردیم، نیازمند اطلاع‌رسانی بیشتر است تا مدیران و کارشناسان نظام بانکی، اندیشمندان، پژوهشگران و دانشجویان با ادبیات سیاست های احتیاطی بیشتر آشنا شوند.
وی یکی از اهداف این همایش را معرفی تجارب و الگوهای موفق در نظارت بر نظام بانکی کشورهای دیگر، از جمله ترکیه و مالزی دانست و در ادامه افزود: هدف بعدی ما در این همایش بالا بردن سطح دانش تخصصی در حوزه نظارت بانکی است. بدین منظور، حدود 20 کارگاه آموزشی برای شرکت کنندگان همایش طراحی شده است. در این کارگاه ها هر فردی به فراخور علاقه و حوزه تخصصی و کاری خود می‌تواند در چهار کارگاه ثبت نام کند و از آموزش های لازم بهره‌ گیرد.
 هدف دیگر ما این است که در این همایش با طرح دیدگاه های مختلف در زمینه نظارت، به شناسایی نقاط ضعف و قوت کشور در حوزه نظارت بانکی پرداخته شود. به همین منظور فراخوان عام داده شده است و از همه دانش پژوهان، کارشناسان و دست اندرکاران دعوت به عمل آمده تا مقالات خود را ارسال کنند. تا کنون هم از داخل و هم از خارج کشور مقالات بسیار خوبی دریافت شده است و تعدادی از این مقالات در طول دو روز برگزاری همایش در سالن اصلی یا سالن های جانبی ارائه خواهند شد.
دبیر بیست و دومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی همچنین خاطرنشان ساخت: دیگر هدف این همایش، آشنایی جامعه  بانکی کشور با سیاست های احتیاطی می‌باشد که این امر مقوله بسیار جدیدی است. در این راستا از پروفسور " جیانلوکا بنینو" (استاد مدرسه اقتصاد لندن) در حوزه سیاست‌های احتیاطی و "پروفسور عبدالله عصمت بکا" (مدیر تحصیلات تکمیلی مرکز بین المللی آموزش مالیه اسلامی) دعوت شده تا در حوزه های مرتبط با نظام بانکی صحبت کنند. به علاوه ،در این همایش "دکتر مسعود نیلی " به ارائه مقاله در خصوص تجارب موفق و ناموفق در حوزه بانک مرکزی می پردازد و نیز "دکتر احمد عزیزی " آخرین تحولات در حوزه نظارت را در طول مدت 2-3 سال گذشته ، بیان می‌کنند.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در ادامه افزود: مخاطبین همایش، متفاوت هستند و به همین دلیل سعی شده است برای مدیران ارشد بانکی جلسات خاصی برگزار شود و نیز برای مدیران میانی بانک، کارشناسان بانکی، مدیران بانک مرکزی، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری تلاش شده به فراخور زبان و دانش و نیازشان، برنامه ها و آموزش های مورد نیاز فراهم شود.
دکتر فرهاد نیلی استقبال از همایش را مطلوب پیش بینی و عنوان کرد: گذشته از این که همایش سیاست های پولی و ارزی مهمترین همایش سالانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است، موضوع همایش، موضوعی کلیدی، کانونی و جذاب بوده و این موضوع متناسب با نیازهای جامعه و نظام بانکی کشور می باشد و چنانچه اطلاع رسانی و مخاطب یابی درستی در این زمینه صورت گیرد، قطعا استقبال خوبی به عمل خواهد آمد. به علاوه، حضور در همایش و کارگاه های جانبی به منزله، 18 ساعت آموزشی تخصصی بانکی محسوب می‌شود و برای شرکت کنندگان گواهی‌نامه معتبر صادر می شود که این امر نیز انگیزه لازم را  برای حضور در همایش از سوی کارکنان نظام بانکی کشور ایجاد می کند.
 وی در خصوص چگونگی برگزاری نمایشگاه های تخصصی همایش اظهار داشت: سعی شده است در غرفه های نمایشگاه تخصصی این همایش علاوه بر معرفی دستاوردهای بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، خدمات و محصولات مورد نیاز بانک ها در معرض دید شرکت کنندگان قرار گیرد و توافق شده تا  از موسساتی که خدمات مالی ، خدمات تخصصی و حرفه ای ارایه می کنند نیز دعوت شود تا علاوه بر شرکت در همایش، در نمایشگاه جانبی نیز حضور و مشارکت چشمگیر داشته باشند.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در ادامه افزود: در این همایش فرصت های متعددی در اختیار شرکت ها گذاشته خواهد شد تا بتوانند چه از لحاظ علمی و چه از لحاظ معرفی محصولات و انجام تبلیغات، به بهترین شکل ممکن از همایش بهرمند شوند.
دکتر فرهاد نیلی مهمترین و بزرگترین نتیجه این همایش را " باز تعریف مفهوم نظارت بانکی برای همه دست اندرکاران" دانست و اظهار داشت: سطح انتظارات از ناظر بانکی باید بازتعریف شود که متاسفانه تا کنون از آن غفلت شده است.
وی خاطر نشان ساخت: سلامت بانکی فرآیند مستمری است که دو  لایه دارد: لایه اول کنترل داخلی خود بانک و لایه دوم نظارت بانک مرکزی بر بانک است . این دو ، در طول هم و مکمل یکدیگرند و موضوعاتی بسیار حیاتی و تخصصی هستند. توصیه ما این است که به مقوله سلامت بانکی به عنوان یک فرایند مستمر نگاه شود تا از  شکنندگی و آسیب پذیری آن جلوگیری گردد. نیل به این هدف، مستلزم گردهمایی های ادواری و توجه و دقت بیشتر در این امر است که بیست و دومین همایش سیاست های پولی و ارزی در بخش های مختلف خود، به صورت تخصصی به آن خواهد پرداخت.
علاقمندان می‌توانند با مراجعه به وب سایت www.mbri.ac.ir/conf22/ اطلاعات کامل و فرم‌های حضور و مشارکت در همایش را دریافت یا برای ثبت نام در همایش و کارگاه های آموزشی و همچنین رزرو فضای نمایشگاهی از طریق شماره تلفن‌های 2-66596661 و دورنگار 66595865 با دبیرخانه اجرایی همایش تماس حاصل نمایند.




تعداد بازديدها:   8,215