پنجاهمين مجمع ساليانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ايران برگزار شد

      به گزارش روابط عمومي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، پنجاهمين مجمع ساليانه بانک مرکزي با حضور رئيس جمهور، رئيس کل بانک مرکزي، وزير امور اقتصادي و دارايي، وزير نفت و جمعي از مقامات پولي و بانکي کشور در محل اين بانک برگزار شد.
   در اين مجمع، ابتدا دکتر بهمني، رئيس کل بانک مرکزي، گزارشي از عملکرد بانک مرکزي در حوزه‌هاي مختلف پولي، بانکي و اقتصادي ارايه نمود. ايشان دستاوردهاي بانک مرکزي در حوزه اقتصادي را بسيار ارزشمند توصيف و با اشاره به کنترل تورم در سال 1388 و کاهش آن از 4/25 درصد در سال 1387 به 8/10 درصد در سال 1388، ابراز اميدواري کرد که با اقدامات و تمهيدات بانک مرکزي روند کاهش نرخ تورم تداوم يابد. ايشان کنترل پايه پولي و کاهش رشد آن از 6/47 درصد در پايان سال 1387 به 9/11 درصد در پايان سال 1388 ، افزايش ضريب فزاينده نقدينگي و کاهش بدهي ‌بانک‌ها با بانک مرکزي را از جمله اقدامات ارزشمند بانک مرکزي در سال 1388 برشمرد.
    رئيس کل بانک مرکزي در خصوص نظارت اين بانک بر فعاليت بازار پول تاکيد نمود که بانک مرکزي مصمم است تا با تقويت بخش نظارتي اين بانک بر فعاليت بانک‌ها و موسسات اعتباري، ساماندهي و نظارت بر بازار غير متشکل پولي (فعاليت تعاوني‌هاي اعتبار) و تقويت مبارزه با پولشوئي بيش از پيش شاخص‌هاي انضباط و سلامت را در بازار پول کشور حاکم نمايد. ايشان با اشاره به عملکرد مثبت و قابل توجه بانک مرکزي در سال 1388 در حوزه اعتباري مبني بر ايجاد و گسترش سامانه قرض‌الحسنه ازدواج، تأمين منابع جهت جايگزيني خودروهاي فرسوده، حمايت از بخش مسکن به ويژه مسکن مهر، تامين اعتبار در راستاي حمايت از بخش توسعه و اشتغال (تأمين اعتبار به ميزان 25 هزار ميليارد ريال بابت طرح هاي نيمه تمام و سرمايه در گردش واحد‌هاي توليدي، امهال بدهي‌هاي 6671 واحد توليدي جمعا“ به مبلغ 7/27 هزار ميليارد ريال به مدت يکسال و نيز تمديد 26 هزار ميليارد ريال خطوط  اعتباري اعطايي 1387 در سال 1388) ، عنوان نمود که بانک مرکزي در حوزه اعتباري عملکرد موفقي داشته است. بنا به گفته دکتر محمود بهمني، بانک مرکزي در سال 1388 در زمينه ايجاد ابزارهاي پولي (بازار بين بانکي ريالي، سامانه تسويه اوراق بهادار الکترونيکي(تابا) ، خريد دين، صکوک،انتشار اوراق مشارکت ارزي ) اقدامات ارزشمندي داشته و در زمينه قانون هدفمند کردن يارانه‌ها تلاشهاي گسترده‌اي انجام داده است که در اين ارتباط مي‌توان به طراحي و اجراي سامانه‌ کارتهاي هدفمند کردن يارانه‌ها، تنظيم دستورالعمل هاي هدفمند کردن يارانه‌ها و تهيه بسته سياستهاي پولي قانون هدفمند کردن یارانه ها اشاره نمود. همچنين رئيس کل بانک مرکزي به تمهيدات اين بانک در مقابله با تحريم‌هاي تحميلي در مجامع بين المللي اشاره و تاکيد کرد که با برنامه‌ريزي و اقدامات بازدارنده بانک مرکزي، تحريم‌هاي مزبور داراي کمترين اثر بر فعاليت‌هاي سيستم بانکي و ساير بخش‌هاي اقتصادي بوده و خواهد بود. ايشان با ابراز خرسندي از روند گسترش بانکداري الکترونيک و پاسخ‌گويي به نيازهاي کشور، با اشاره به خودکفايي کشور از واردات مطلس و توليد آن در کارخانجات داخلي آن را يکي ديگر از افتخارات بانک مرکزي برشمرد.
   در ادامه آقاي دکتر محمود احمدي نژاد توصيه‌هايي مبني بر اجراي صحيح بانکداري اسلامي، سياست‌گذاري در جهت سوق منابع بانکي به سمت فعاليت‌هاي سالم اقتصادي و توليدي، گسترش نظارت بر شبکه بانکي و برخوردهاي لازم با بانک‌هاي متخلف، تکميل سامانه جامع اطلاعات مشتريان، آمادگي سيستم بانکي در اجراي طرح هدفمند کردن يارانه‌ها، نظارت بر تخصيص و توزيع تسهيلات قرض‌الحسنه با تاکيد بر نيازمندان واقعي، عملياتي کردن تغيير واحد پول ملي پس از اجراي طرح هدفمند سازي يارانه‌ها، توجه به نوآوريهاي جديد در زمينه فعاليت‌هاي بانکي و ... را ارائه نمود و از اهتمام و توجه بانک مرکزي در تامين مالي پروژه‌هاي مسکن مهر قدرداني کرد.
  در پايان اعضاي مجمع، ضمن تصويب صورت‌هاي مالي بانک مرکزي منتهي به پايان سال 1388، با افزايش سرمايه بانک مرکزي به ميزان 5  هزار ميليارد ريال موافقت نمودند.

 

 



تعداد بازديدها:   6,218