دکتر پورمحمدی در نشست خبری بزرگداشت هفته دولت اعلام کرد:

تلاش جدی بانک مرکزی برای تقویت بخش نظارت و تنظیم قوانین شفاف

تعامل نزدیکتر با خبرنگاران ، نخستین اولویت رسانه ای بانک

نشست مطبوعاتی و رادیو  تلویزیونی جناب آقای دکتر پورمحمدی قائم مقام بانک مرکزی با حضور نمایندگان رسانه های جمعی برگزار شد.

در این نشست که در سالن اجتماعات طبقه هفدهم ساختمان میرداماد برگزار شد، قائم مقام بانک مرکزی پیشاپیش حلول عید سعید فطر را شادباش گفت و ضمن بزرگداشت هفته دولت و هفته بانکداری اسلامی عنوان داشت:با توجه به جایگاه فاخر و ارزشمند خبرنگار تلاش خواهیم کرد تا تعامل سازنده ای بین حوزه رسانه و بانک مرکزی برقرار شود. به همین منظور شورای اطلاع رسانی با حضور مدیران ارشد بانک مرکزی شکل گرفته است و وظیفه اش این است که اخبار و اطلاعات و گزارشهای بانک مرکزی را در اسرع وقت در اختیار خبرنگاران و رسانه ها قرار دهد.

وی همچنین با اشاره به انتصاب مدیریت جدید اداره روابط عمومی بانک مرکزی این اقدام را با هدف ایجاد تقویت ارتباطات و اطلاع رسانی شفاف با رسانه ها برشمرد و افزود: قصد داریم با هماهنگی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی  برای آشنایی بیشتر خبرنگاران بخش اقتصادی با مفاهیم اقتصادی روز یک دوره آموزشی کوتاه مدت برگزار نماییم و تمهیدات لازم برای حضور علاقه مندان فراهم آمده است.

دکتر پورمحمدی افزود: درنظر داریم در فضای وب سایت بانک مرکزی نیز فضایی برای تعامل نزدیکتر با خبرنگاران ایجاد نماییم تا نتایج نشست ها ، دستورالعمل ها ، دریافت نظرات،درخواست مصاحبه و... به سهولت بیشتری صورت گیرد.

قائم مقام بانک مرکزی از ایجاد سامانه پیام کوتاه برای اطلاع رسانی وقایع و رویدادهای بانک مرکزی خبر داد و افزود: در نظر داریم برای سهولت ارسال خبر و آرامش خبرنگاران، فضایی نیز برای آنان آماده کنیم که رایانه ، فکس ، اینترنت و... در اختیارشان قرار گیرد.

رییس شورای اطلاع رسانی بانک مرکزی در ادامه از دغدغه های خبری خبرنگاران و 21 سرفصل عمده و مدنظر رسانه ها سخن گفت و افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده در اخبار منتشر شده در رسانه‌ها، 21 مورد از مسایلی که مورد تاکید رسانه‌ها قرار گرفته ، احصا شده است که عبارتند از: نظارت و صلاحیت مدیران عامل بانک‌ها، تنظیم مقررات، نظارت حضوری و غیرحضوری بانک مرکزی بر بانک‌ها، تقویت ساختار نظارتی، سامان دهی بازار غیرمتشکل پولی، مبارزه با پول شویی ، افزایش سرمایه بانک‌ها، تدابیر پیشگیرانه برای صدور مجوزهای جدید، مسایل مرتبط با منابع و مصارف ، اوراق مشارکت ریالی و ارزی نظام پولی کشور، ابزارهای جدید در بانکداری اسلامی، بسط بانکداری اسلامی، توسعه بازار بین‌ بانکی، حمایت نظام پولی از شهرداریها، رتبه بندی و اعتبار سنجی مشتریان، حمایت از تولید و اشتغال، بانکداری الکترونیک، فروش دارایی های مازاد بانک‌ها، قرض‌الحسنه ازدواج و طرح تحول نظام بانکی .

 تایید صلاحیت مدیران

طبق تبصره 4 ماده 94 قانون برنامه پنجم توسعه هیچ شخصی حق ندارد به عنوان مدیرعامل و یا اعضای هیئت مدیره بانکها انتخاب شود مگر آنکه صلاحیت حرفه ای وی توسط بانک مرکزی احراز شود.

دکتر پورمحمدی ضمن اشاره به این نکته ، از تنظیم ضوابط و قواعد جدید برای انتصاب مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره بانکها خبر داد و گفت: دارا بودن مدرک کارشناسی و ایفای نقش در بازار سرمایه از جمله این شرایط است.ضمن این که سه پنجم اعضای هیئت مدیره باید 10 سال سابقه فعالیت حرفه ای داشته باشند.

قائم مقام بانک مرکزی ضمن بیان این نکته که دور تازه بررسی ها و تائید صلاحیت ها آغاز شده است، اظهار داشت: دوره تائید صلاحیت مدیران بانکی دو ساله است و در این دوره نیز فعالیت آنها بررسی و در عملکرد آنها ثبت می شود.

وی گفت: در تمام دنیا تعیین صلاحیت مدیران بانکها بر عهده بانک مرکزی است و هدف از این کار آن است که کارآمدترین و حرفه ای ترین مدیران، متولی و وکیل سپرده های مردمی باشند.

افزایش سرمایه بانکها 400 میلیارد تومان

قائم مقام بانک مرکزی از افزایش سرمایه تمام بانکها به 400 میلیارد تومان خبر داد و گفت: علاوه بر آن که بحران مالی دنیا نیاز به افزایش سرمایه بانکها را ضروری ساخته، قانون برنامه پنجم توسعه نیز به این مسئله توجه ویژه کرده است.

وی با اشاره به مصوبه شورای پول و اعتبار در مورد افزایش سرمایه بانکها به 400 میلیارد تومان و موسسات اعتباری به 300 میلیارد تومان تصریح کرد: برای 14 موسسه اعتباری در شرف تاسیس به منظور تشویق، سرمایه 150 میلیارد تومان تعیین شده که البته این موسسات نیز در آینده باید سرمایه خود را به 300 میلیارد تومان افزایش دهند.

دکتر پورمحمدی درباره تاسیس بانکهای جدید نیز گفت: تا زمانی که موسسات اعتباری سامان دهی نشوند، اولویتی برای تاسیس بانک جدید نداریم، زیرا پیوستن 14 موسسه در شرف تاسیس، نیازمند اقدامات خاص است.

بخش نظارت ، جدی و پیگیر

از سال گذشته بانک مرکزی اقدامات وسیعی را برای تقویت بخش نظارت آغاز کرد. در این حوزه  تلاش شده است تا مقررات و دستورالعمل های شفافی وضع شوند. اولین اقدام مد نظر بانک مرکزی در حوزه نظارت تقویت کنترلهای داخلی در بانکها است و این یک رویه مرسوم بین المللی است. شبکه بانکی باید  بانک مرکزی را قانع نمایند که رویه و عملکرد 20 هزار شعبه یا 200 هزار پرسنل تابع قاعده و قانون است.

وی در مورد نحوه نظارت بانک مرکزی و عملکرد بانکها و موسسات مالی و اعتباری به جدیت این بانک در حوزه نظارت ، تدوین مقررات جدید در  سال گذشته و انتشار کتاب آن در آینده ای نزدیک خبر داد.

این مقام مسئول در بانک مرکزی نظارت غیر حضوری، حضوری ، محسوس و غیرمحسوس و همچنین رتبه بندی بانکها را از دیگر اقدامات نظارتی بانک مرکزی عنوان کرد و گفت:‌ همچنین حسابرسان بانکها نیز با تعیین صلاحیت بانک مرکزی می توانند برای حسابرسی بانکها فعال شوند.

انتشار 4.5 میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی

 قائم مقام بانک مرکزی از انتشار 4.5 میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی تا ماه گذشته به منظور حمایت از بخش تولید و نفت خبر داد و گفت: بانک مرکزی در سال گذشته 157هزار میلیاردریال اوراق مشارکت منتشر کرد که این میزان 14درصد بیشتر از کل اوراق فروخته شده در کل 15 سال گذشته بوده است. دکتر پورمحمدی با اشاره به تصویب عقود استصناع، مرابحه و خرید دین گفت: بهره گیری از این ابزار به بانکها ابلاغ شده، ضمن اینکه صکوک مرابحه و سلف نیز تا پایان سال جاری به بازار معرفی می شود و سعی خواهیم کرد تا از لحاظ عقود اسلامی جزء کشورهای طراز اول جهان باشیم.

اهتمام در سامان دهی بازار غیرمتشکل پولی

 بازار غیر متشکل پولی که صورت‌های مالی شفافی ندارند وحداقل های شرعی در آن رعایت نمی‌شود، تابع قانون نیست یک خطر بالقوه برای کشور است و طبیعی است هر کس بخواهد در جهت سامان دهی این مخاطرات برآید، با مشکلاتی مواجه ‌شود.

قائم مقام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اضافه کرد: بازار غیرمتشکل پولی دارای ریشه‌ای30 ساله است و هر کس بخواهد اینها را تابع نظم قرار دهد باید هزینه‌هایش را پرداخت کند. بانک مرکزی بر این باور است که در ازای پرداخت این هزینه ، آرامش خاطر را برای کشور و مردم ایجاد کرده است.

صدور مجوز  فعالیت 600 صرافی

قائم مقام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ضمن اشاره به صدور مجوز فعالیت برای600 صرافی کشور مجوز فعالیت تصریح کرد: در این صرافی ها نرم‌افزارهای مورد نیاز نصب شده و کانون صرافی‌ها نیز برای حمایت از حقوق این صنف تشکیل شده است.به جز صرافی‌هایی که مجوز دریافت کرده اند مابقی صرافی‌ها حق فعالیت ندارند و وزارت اطلاعات جلوی فعالیت این صرافی‌ها را خواهد گرفت.

حمایت از تولید، اشتغال و ازدواج جوانان

رئیس شورای راهبردی اطلاع رسانی بانک مرکزی در مورد تسهیلات ازدواج جوانان گفت: در سال گذشته 2 هزار میلیارد تومان با سقف هر نفر 2 میلیون تومان در اختیار زوج‌های جوان قرار گرفت و در سال جاری این میزان به 2.5 میلیون تومان افزایش یافته است.

به گفته دکتر پورمحمدی تا پایان مردادماه سال جاری یک هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج پرداخت شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری 750 هزار ازدواج دیگر ( 1.5 میلیون نفر) تامین مالی شوند.

وی با بیان این که سیاست بانک مرکزی در قبال مشاغل خانگی، افزایش سقف یک میلیون تومان تسهیلات این بخش به  پنج میلیون تومان  است، افزود: در سال جاری دو هزار میلیارد تومان به صورت قرض الحسنه به مشاغل خانگی تخصیص می یابد.

 قائم مقام بانک مرکزی ضمن اشاره به حمایت از مشاغل دستگاه های حمایتی همانند کمیته امداد امام خمینی ، صندوق مهر امام رضا(ع) و ‌سازمان بهزیستی، از افزایش سقف پرداخت این منابع به 10 میلیون تومان از توزیع استانی، دستگاهی و بانکی هزار و 200 میلیارد تومان منابع این بخش خبر داد.

وی تاکید کرد: اولویت دوم بانک مرکزی حفظ تولید و اشتغال است و بخش مهمی از منابع بانکها برای حفظ مشتریان و استمرار تولید در کشور اختصاص خواهد یافت.

دکترپور محمدی، اولویت دیگر بانک مرکزی در تخصیص اعتبارات را اتمام طرح های نیمه تمام ذکر کرد و خاطر نشان ساخت: با پایان این طرح ها در سال جاری 320 هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

 

 

 

 

 



تعداد بازديدها:   9,756