رئیس کل بانک مرکزی در همایش «سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید »

از سه سال گذشته ذخایر طلای کشور پیش بینی و تامین شده است

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ،نخستین همایش « سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید » با حضور تصمیم سازان ، صاحب نظران اقتصادی ، بانکداران و تولید کنندگان روز سه شنبه مورخ 25/11/1390 در مرکز همایشهای بین المللی رایزن برگزار شد .
رئیس کل بانک مرکزی با بیان این مطلب که بانک های مرکزی دنیا به نکاتی همچون : اشتغال ، رشد اقتصاد ، ثبات قیمتها و ثبات بازارهای مالی و ارزی توجه دارند افزود : در چند دهه اخیر سیاستگذاران به سیاستهای پایداری قیمتها توجه ویژه ای ابراز داشته اند زیرا بی ثباتی قیمتها موجب عدم اطمینان در سرمایه گذاری و رشد اقتصادی می شود .
وی با اشاره به اینکه بانک های مرکزی دنیا با برقراری یک سیستم مالی پایدار درصدد پیشگیری از بحرانهای مالی هستند خاطرنشان کرد : بحران های مالی تبعات جبران ناپذیری بر رشد اقتصادی خواهد داشت .
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به ابزارهای کنترلی سیاستهای پولی از جمله نرخ سود سپرده ها بیان کرد : بالا بودن نرخ سود سپرده ها اگرچه موجب افزایش نرخ سود تسهیلات می شود اما با نرخ تورم 20.6 درصد در پایان آذرماه و 21 درصد در پایان دی‌ماه پرداخت نرخ‌های سود کوتاه مدت 6 درصد و یک ساله 12.5 درصد بی‌معنی خواهد بود و این پول به سمت سایر بازارها مثل سفته بازی، سوداگری و سکه  و ارز سرازیر می‌شود.
رییس شورای پول و اعتبار با ذکر این نکته که نرخ سود سپرده ها در گذشته غالبا منفی بوده است افزود : در این زمینه بحث عدالت مطرح می شود و باید ارزش پول سپرده گذار را حفظ نماییم و این نکته خود مبین افزایش نرخ سود سپرده ها می باشد .
ایشان با اشاره به اینکه اوراق مشارکت از ابزارهای مناسب سیاستهای پولی است افزود : در این راستا بانک مرکزی براساس بازار باز عمل خواهد کرد و با مجوز گواهی سپرده های عام و خاص به بانکها از این ابزار استفاده می شود ، زیرا معتقدیم با این ابزار تغییری در حجم پول جامعه بوجود نخواهد آمد . چرا که آنچه جذب می شود مجددآ هدایت شده در بخشهای اقتصادی به مصرف می رسد
رئیس کل بانک مرکزی  در خصوص ساماندهی نقدینگی  خاطرنشان کرد :‌سیاست بانک مرکزی در این زمینه کنترل و هدایت نقدینگی به سمت تولید است .
رییس شورای پول و اعتبار ، افزایش نرخ ارز را یک شمشیر دولبه خواند و افزود : اگرچه افزایش نرخ ارز صادرات را افزایش می دهد اما از آنجا که 85 درصد واردات ما کالاهای سرمایه ای و مواد اولیه است ، قطعاً روی قیمت تولیدات اثر خواهد گذاشت و در دراز مدت به ضرر اقتصاد کشور است .
رییس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه از سه سال گذشته ذخایر طلای کشور را پیش بینی و تامین نمودیم اضافه کرد: براین اساس چند صدتن طلا خریداری شد و سیاست تغییر سبد ارزی موجب سودآوری برای کشور گردید .
وی با اشاره به کاهش نقدینگی از 15 درصد در پایان دی ماه سال گذشته به 11 درصد در پایان دی ماه امسال خاطرنشان کرد : این امر ناشی از تزریق طلا و ارز به بازار بود .
ایشان درخصوص علت متوقف شدن پیش فروش سکه با سررسید چهارماهه خاطرنشان کرد : این امر به معنای عدم وجود ذخایر طلای کشور نیست بلکه به دلیل نبود امکان تولید در زمان مقرر می باشد . 
آقای بهمنی با اشاره به رشد 5/5 درصدی اقتصادی ایران آن را با توجه به رشد منطقه و شرایط خاص کشور مطلوب دانست .
رییس کل بانک مرکزی ، ایجاد شبکه الکترونیک پرداخت کارتی را توسط بانک مرکزی اقدام درخور و قابل تحسینی دانست و افزود : با این شبکه ، سیستم پرداختها یکپارچه خواهد شد و شهروندان با هر کارتی در پایانه های فروش می توانند از یک POS استفاده نمایند .
وی در پایان با اشاره به راه اندازی سامانه پرتال ارزی ، بیان داشت : با این سامانه انجام ثبت صوری LC داخلی عملاً امکان پذیر نخواهد بود .



تعداد بازديدها:   6,083