کنفرانس ماهانه پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد؛

اجرای فاز اول ساخت جعبه ابزار پیش بینی تورم در اقتصاد ایران

پیش بینی تورم دوره های آتی از سوی سیاستگذاران پولی می تواند، موجبات اتخاذ سیاست پولی مناسب را فراهم و نوسانات سطح قیمت ها را کنترل نماید .
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛ دکتر سید مهدی برکچیان در کنفرانس ماهانه پژوهشکده پولی و بانکی ضمن بیان مطلب فوق گفت: امروزه در سیاستگذاری اقتصادی ، ثبات سطح قیمت ها به عنوان هدف اصلی سیاستگذار پولی در نظر گرفته می شود .
عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشکده صنعتی شریف با ارائه سخنانی پیرامون « جعبه ابزار پیش بینی تورم در اقتصاد ایران» ، اظهارداشت : براساس گزارش صندوق بین المللی پول (2005) ، بانک های مرکزی در دهه گذشته به جای تمرکز بر رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال، کنترل نرخ تورم را با ابزار سیاست پولی دنبال کرده اند .
وی تصریح کرد : به دلیل اهمیت کانونی پیش بینی دقیق تورم برای تدوین سیاست های پولی مناسب، در سال های اخیر بانک های مرکزی دنیا به سوی ساخت جعبه ابزارهایی برای پیش بینی تورم حرکت کرده اند.
دکتر برکچیان به عنوان نمونه به بانک مرکزی انگلستان اشاره کردوافزود:این بانک در سال های 1999و 2000 مجموعه ای از مدل های پیش بینی تورم ، اعم از مدل های صرفاً آماری تا مدل های ساختاری را به کار گرفت .
 وی در ادامه خاطرنشان کرد: بانک مرکزی ترکیه نیز با رویکردی مشابه به تهیه جعبه ابزار پیش بینی تورم پرداخت و گستره وسیعی از مدل ها ، شامل مدل های سری زمانی ساده تا مدل های DSGE را وارد جعبه ابزار نمود.
مجری طرح پژوهشی « جعبه ابزار پیش بینی تورم »  با اشاره به اهمیت فراوان تهیه جعبه ابزار پیش بینی تورم، اظهارداشت : پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ج.ا.ا. تصمیم گرفت تا فاز اول ساخت جعبه ابزار را به انجام برساند . لذا در گام اول مدل های پیش بینی در انجام پروژه را انتخاب نمود .
وی با اظهار این مطلب که روش های متعددی برای پیش بینی نرخ تورم در جعبه ابزار تورم مورد استفاده قرار می گیرد، افزود : در این پروژه 13 روش برای پیش بینی تورم ایران در نظر گرفته شده است .
دکتر برکچیان در خاتمه و ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص 13 روش فوق الذکر ، اظهارداشت : اگرچه بهترین مدل های ترکیب پیش بینی در هر افق پیش بینی، حداقل از 60 درصد مدل ها بهتر عمل می کنند اما به عنوان بهترین مدل پیش بینی انتخاب نمی شوند .
 در خاتمه کنفرانس، شرکت کنندگان نظرات و پیشنهادات خود را پیرامون موضوع مطروحه، ارائه نمودند و سخنران به سئوالات مدعوین پاسخ داد.
در بخش دوم کنفرانس ماهانه پژوهشکده پولی و بانکی که در روز سه شنبه 13/12/92 برگزار شد، در میزگردی با حضور دکتر سوری، دکتر مدنی و  دکتر خیابانی یافته های پروژه نقد و بررسی شد . 



تعداد بازديدها:   3,896