تهرانفر:

نیروی انتظامی، مکمل بانک مرکزی در برخورد با غیرمجاز‌ها

نیروی انتظامی، مکمل بانک مرکزی در برخورد با غیرمجاز‌ها

معاون نظارتی بانک مرکزی در زمینه سامان دهی بازار غیرمتشکل پولی و برخورد با موسسات مالی غیرمجاز گفت: نیروی انتظامی در ساماندهی این‌گونه موسسات به عنوان نیروی تکمیل کننده اقدامات بانک مرکزی عمل می‌کند.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، حمید تهران‌فر، معاون نظارتی بانک مرکزی با مهم برشمردن نقش ساماندهی بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری اظهار داشت:‌ سیاست بانک مرکزی برخورد قهرآمیز با موسسات فاقد مجوز نیست و تلاش خواهیم کرد تا این موسسات را تشویق به گرفتن مجوز کنیم. در حال حاضر نیز یکی از همین موسسات در شرف  اخذ مجوز و پیوستن به شبکه پولی و مالی کشور است.
تهران فر در ادامه با برشمردن اقدامات یکساله بانک مرکزی افزود: طی سال گذشته ما ضوابط و مقررات را در دو سطح بازنگری کردیم: سطح اول شامل مواردی است که دارای ابهام بود و بانک‌ها را در اجرا دچار مشکل می‌کرد. سطح دوم نیز شامل قوانینی بود که می‌بایست بر حسب زمان تغییر می‌کرد.
وی همچنین اصلاح آیین‌نامه تعهدات کلان و اصلاح نرخ سود سپرده و تسهیلات را جزو مهمترین موارد بازنگری در دستورالعمل‌ها دانست و عنوان کرد: یکی دیگر از اقدامات یکساله، بهبود فضای کسب و کار بود، به این معنا که فضای غبارآلود کنار گذاشته و اطلاعات صریح و دقیق منتشر شد.
معاون نظارتی بانک مرکزی همچنین برخی انتقادات به نظام بانکی را بی‌مورد خواند و تصریح کرد: آنچه به عنوان تخطی بانک‌ها گفته می‌شود،در برخی موارد اشتباه است. واقعیت این است که به دلیل مشکلات اقتصاد،ی فشاری زیادی بر دوش بانک‌ها بود و در شرایط وجود مقررات گسترده و بعضا" متناقض، بانکها تخلفاتی را مرتکب شده اند اما در حال حاضر فضای احترام بین بانک مرکزی و بانک‌ها برقرار است.
تهران فر با اشاره به فعالیت تعاونی‌های اعتبار آزاد گفت: در بانک مرکزی به هیچ وجه تعاونی‌های اعتباری آزاد پذیرفته نخواهند شد و نظر وزارت تعاون نیز همین است.این وزارتخانه حتی معاونت تعاونی‌های اعتبار آزاد خود را نیز حذف کرده است و تنها تعاونی اعتباری کارگري و صنفی پذیرش می شود.
این عضو شورای پول و اعتبار در خصوص نظارت بر صندوق‌های قرض‌الحسنه تک شعبه‌ای اظهار داشت:با سازمان اقتصاد اسلامی تفاهم نامه نظارتی داریم و در مورد صندوق‌های چند شعبه‌ای به دنبال اخذ سپرده قانونی از آن‌ها هستیم.
معاون نظارتی بانک مرکزی همچنین آئین نامه گذشته نظارت بر صرافی‌ها را دارای نارسایی دانست و عنوان داشت: بسیاری از صرافی‌های خصوصی، توان تقبل چنین تعهداتی را نداشتند. به همین جهت آئین‌نامه جدیدی را ابلاغ کردیم تا  اشخاص دقیق‌تر بتوانند به بانک مراجعه کرده و درخواست‌های خود را ارائه دهند.
وی ادامه فعالیت ليزینگ‌ها را منوط به افزایش سود تسهیلات مبادله‌ای معرفی کرد و افزود: از زمانی که سود تسهیلات مبادله‌ای کاهش پیدا کرد، امکان فعالیت سالم برای شرکت‌های ليزینگ از بین رفت و برخی فعالیت خود را متوقف و برخی تخلف کردند. زیرا با در نظر گرفتن تورم امکان فعالیت برای آن‌ها فراهم نبود .
تهران فر تعداد کل بانک‌ها و موسسات اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی و مندرج بر روی سایت این بانک را 34 مورد دانست و افزود: در مجموع این تعداد بانک و موسسه، 20262 شعبه در سطح کشور  فعالیت می کنند و با توجه به 7143559 میلیارد ریال جمع سپرده، شعب 352 میلیارد ریال سرانه سپرده را در اختیار دارند.
معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها که به طور نرمال باید 8 باشد، گفت: نسبت در کل بانک‌ها 6.4، در بانک‌های دولتی 5.9، در بانک‌های خصوصی 8.4 و در بانک‌های در جریان خصوصی سازی 5.5 است.



تعداد بازديدها:   4,879