با انتقاد از عدم رشد مناسب واحدهای بازرسی با تعداد شعب، بهمنی خواستار شد:

ایجاد و تقویت کمیته‌های نظارت بانکی

روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد:بیست و دومین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی تحت عنوان «نظارت بانکی و سیاست احتیاطی » با سخنرانی دکتر بهمنی رییس کل بانک مرکزی و با حضور وزیر اقتصاد و امور دارایی ،مقامات پولی و بانکی ، کارشناسان، صاحبنظران و اساتید دانشگاهی در مرکز همایش‌های بین المللی صداو سیما آغاز به کار کرد.
رییس کل بانک مرکزی در سه محور شاخص‌های اقتصادی ،نظارت بانکی و سیاستهای احتیاطی و مسائل ارزی به ایراد سخن پرداخت .
وی با اشاره به این‌که سال گذشته سال بسیار پرفرازو نشیبی در عرصه اقتصاد ایران و جهان بود ، خاطرنشان کرد: بحران اقتصادی جهان و به ویژه بحران اقتصادی امریکا و اروپا موجب سقوط برخی شاخص‌ها در این مناطق شد و این شرایط موجب سوق بخش عمده سرمایه ها به بازار طلا گردید. 
دکتر بهمنی با اشاره به طرح پیش فروش سکه و جمع‌آوری حدود 57 هزار میلیارد ریال نقدینگی خاطرنشان کرد: نقدینگی از 2/25درصد در سال 1389 به 4/19 درصد در پایان سال 90 تقلیل یافت و  تورم به 5/21 درصد رسید که در شرایط نسبیت این رقم بهترین حالت ممکن است .
رییس شورای پول و اعتبار تاکید کرد: پیش بینی های بانک مرکزی حاکی از این بود وقتی که بالغ بر  3/9میلیون قطعه سکه در بازار تزریق ‌شود، طبیعتا" طلا به قیمت واقعی خود می‌رسد؛ اگرچه در این میان کاهش نرخ جهانی طلا نیز به این شرایط کمک کرد.
رییس کل بانک مرکزی درخصوص مقابله با افزایش نرخ‌ ارز و تورم صرفا" از طریق  سیاست‌های پولی عنوان کرد: دراین زمینه نباید تنها متکی به سیاست‌های پولی بود بلکه باید مجموعه  سیاست‌های مالی ،تجاری، بازار سرمایه ، ارزی و سیاست‌های کلان اقتصادی نیز مدنظر قرار گیرد.
ایشان وظایف بانک مرکزی در بحث نظارتی را در دو بخش نظارت تطبیقی و نظارت مبتنی بر ریسک عنوان کرد و افزود: در نظارت تطبیقی ، تطبیق عملیات بانکها براساس مقررات صورت می‌گیرد. این نوع نظارت گذشته نگر است و پیشینه آن به اواخر دهه هفتاد برمی‌گردد.
وی نظارت  مبتنی بر ریسک را با هدف شناسایی ریسک‌های فراروی یک بانک وارزیابی چگونگی نظارت آن بانک برشمرد و خاطرنشان کرد: این نوع نظارت ناظر بر آینده می‌باشد که از مزایای آن نسبت به نظارت تطبیقی ، صرفه‌جویی از نظر زمان و افزایش کارایی است.
رییس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به این نکته که براساس قانون، نظارت کلی بر بانکها برعهده  بانک مرکزی است، اضافه کرد: به دلیل گستره نظارت و تعداد محدود ناظران باید کنترل‌های داخلی تقویت شود که در این زمینه به دلیل ضعف بانکها درعدم رشد مناسب واحدهای بازرسی با تعداد شعب بایستی کمیته های نظارت بانکی ایجاد شود.
دکتر بهمنی اظهار داشت : امروزه با توجه به تنوع ابزارهای پولی شاهد بحران‌ها ، زیان‌ها و ورشکستگی ها در سطح بین‌المللی بوده‌ایم؛ زیرا ماهیت فعالیت بانک‌ها برای مدت طولانی علامت و نشانه بحران را نشان نداده و به تعویق می‌اندازد.
 وی تاکید کرد براین اساس، ناظران به مدیریت ریسک پرداختند و کمیته بال نیز مجموعه رهنمودهای لازم را ارائه نموده است .
رییس کل بانک مرکزی با برشمردن اقدامات این بانک در زمینه ادغام برخی بانک‌ها ، ساماندهی موسسات پولی و بانکی و جداسازی منابع قرض‌الحسنه افزود: دستورالعمل‌های جدید ابزارهای تامین مالی «استصناع، خرید دین و مرابحه » تدوین و به شبکه بانکی ابلاغ شده است.
وی راه اندازی سامانه‌های «شفق» و «سنا » به منظور کنترل صندوقهای قرض‌الحسنه و صرافی‌ها را ازاقدامات بانک مرکزی در حوزه نظارت برشمرد.
رییس شورای پول و اعتبار با انتقاد ازای دیدگاه که «حمایت از تولید صرفا" تزریق نقدینگی نیست »، خاطرنشان کرد: کنترل و هدایت منابع به سمت تولید نیز باید مدنظر قرار گیرد زیرا در غیراین صورت نقدینگی وارد بازار سفته‌بازی‌ خواهد شد.
دکتر بهمنی در پایان با تاکید برلزوم « تولید صادرات محور» خاطرنشان کرد: با این عمل، انگیزه واردات کاهش خواهد یافت. در غیراین صورت، هر قدر تشویق کنیم نتیجه نخواهد داد و ضروری است مسائلی همچون بهره‌وری در صنعت ، تغییر ساختار سازمانی،‌آموزشها و تربیت نیروی انسانی برای تولیدات صادرات محور نیز مورد توجه قرار گیرد.
 



تعداد بازديدها:   5,761