رئیس مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران:

نظارت و تطبیق شرعی در بانکداری اسلامی ؛ محور اصلی سی و دو مین همایش بانکداری اسلامی

رئیس مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران گفت: آْسیب شناسی نظارت و تطبیق در بانکداری بدون ربای کشور با اصول بانکداری اسلامی محور اصلی مباحث ‌ سی و دومین همایش بانکداری اسلامی است.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر فرشاد حیدری در سی و دومین همایش بانکداری اسلامی که صبح امروز در ساختمان بانک مرکزی اغاز بکار کرد گفت : این همایش با عنوان «نظارت و تطبیق شرعی در بانکداری اسلامی: مبانی نظری، تجارب جهانی و توصیه های سیاستی» برگزاری می شود و برگزاری آن فرصت مغتنمی برای خبرگان اقتصادی و بانکی است تا ضمن ارائه دیدگاه ها و نقطه نظرات تخصصی خود در حوزه مسائل مختلف جاری نظام بانکی کشور، از تجربیات سایر کشورها و  سازمان های پولی و مالی بین المللی در این زمینه بهره مند شوند.
 
5564

حیدری، ضرورت و کارکرد نظارت و تطبیق شرعی با بهره گیری و  تجارب بین المللی نظارت و تطبیق شرعی را از دیگر محورهای مورد بحث در این همایش عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد: در این همایش نخبگان نظام بانکی بتوانند برای پیشرفت و حل مسائل نظام بانکی و در پی آن، پیشبرد اهداف اقتصادی کشور، ایده های مناسبی ارائه نمایند. 

وی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به نام «سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» گفت :‌ این نامگذاری، مسئولیت سنگینی را برای نظام بانکی کشور برای حمایت از تولید و اشتغالزایی ایجاد کرده است تا با استفاده از حداکثر توان خود، موجبات رشد و بالندگی اقتصاد میهن اسلامی مان را فراهم آورند.

وی با بیان اینکه نظارت بر عملکرد شبکه بانکی کشورها، همواره از دغدغه‌های اساسی مقامات مختلف اقتصادی در سطوح مختلف داخلی و بین‌المللی است، افزود: ‌بحث نظارت در شبکه بانکی از آن جهت دارای اهمیت فراوان است که هدف اصلی آن، حفظ سلامت و ثبات مالی نظام بانکی است تا با کاهش ریسک های مشتریان و دینفعان، اعتماد عموم را به شبکه بانکی افزایش دهد که خود به طور مستقیم بر فضای حاکم بر اقتصاد کشور اثر می گذارد و در صورت نظارت صحیح و تیزبینانه، فضای مناسبی برای رشد و بالندگی هر چه بیشتر اقتصاد کشور ایجاد می نماید.

حیدری گفت: در کشور ما نیز نظارت بر فعالیت و عملکرد بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، از مهمترین وظایفی است که طبق قوانین موجود، به طور خاص بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده است. 

وی  نظارت شرعی و انجام اقدامات احتیاطی و نظارتی به منظور اطمینان از انطباق فعالیت‌های بانکی  با شریعت اسلام برای کشورهای اسلامی، از جمله ایران، را حائز اهمیت دانست و افزود: هدف از این نظارت، دستیابی به روش‌هایی است که بتوان ریسک مغایرت با شریعت در نظام بانکی اسلامی را به حداقل ممکن رساند.

رئیس موسسه آموزش عالی بانکداری ایران خاطرنشان کرد: ‌از تصویب قانون بانکداری بدون ربا در سال 1362 نزدیک به چهل سال می¬گذرد و در این سال ها، تحولات زیادی در مباحث مربوط به نظارت بانکی ایجاد شده است. 

وی افزود: در سال های اخیر، مقامات نظارتی و قانونگذاری کشورهای اسلامی، تلاش فراوانی برای ایجاد محیطی مناسب در راستای اجرای اصول شرعی در بانک ها و مؤسسات مالی نموده اند که آسیب شناسی وضعیت موجود، انعکاس یافته های پژوهشی و نقدهای سازنده در این حوزه، می تواند به استقرار یک نظام جامع و مؤثر کمک نماید. 

حیدری گفت: ‌سیاستگذاران نظام بانکی کشور باید با تلاشی مضاعف و استفاده از تجارب داخلی و خارجی در این زمینه، در راستای  اجرای هر چه بهتر بانکداری بدون ربا در کشور گام بردارند، تا فاصله وضعیت بانکداری فعلی با بانکداری اسلامی کمتر شود تا شاهد برکات حاصل از آن در اقتصاد کشور باشیم. 

رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران با بیان اینکه شبکه بانکی هر کشور، قلب تپنده اقتصاد آن کشور است گفت: ‌وجود هرگونه ناکارآمدی در این سیستم، به طور مستقیم، تمامی بخش¬های مختلف اقتصادی را تحت تأثیر قرار می دهد. لذا وظیفه یکایک ماست که تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت آن به کار ببندیم. 

گفتنی است طی دو روز برگزاری سی دو دومین همایش بانکداری اسلامی تعداد ۱۷ مقاله از مجموع ۹۷ مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش به صورت ارائه در همایش و یا چاپ در مجموعه مقالات ارائه خواهد شد.

این همایش  هر ساله در هفته بانکداری اسلامی مقارن با تصویب قانون عملیات بانکداری بدون ربا، برگزار می شود.
 


تعداد بازديدها:   3,906